fbpx

Over Fleur

Over Fleur

Vijf jaar geleden had ik het op papier goed voor elkaar.
Ik had een top CV, een high potential job bij een grote corporate, een bruisend sociaal leven en een fijne relatie. Ik was het stereotype millennial, voldeed aan de verwachtingen van mijn omgeving en had bereikt wat er in mijn beleving toe deed.

Tot ik in maart 2015 op vakantie op Bali werd gestoken door een mug en dengue fever (een tropische ziekte) kreeg.
Ik werd ziek, heel erg ziek. Lag een week in het plaatselijke ziekenhuis in Kuta, verloor 5 kilo, al m’n spierkracht en energie.

Terug in Nederland voelde ik me nog steeds extreem zwak.
Ondanks dat alles in m’n lichaam “nee” schreeuwde en me aangaf dat ik rustig aan moest doen, wilde mijn hoofd maar één ding: terug aan het werk, en het liefst zo snel mogelijk.

Binnen 5 maanden verslechterde mijn relatie, zakte mijn sociale leven onder het nulpunt en werkte ik mezelf finaal een burn-out in.
Mijn hele leven stond op z’n kop.

Alles waar ik me altijd mee geïdentificeerd had, stortte als een kaartenhuis in elkaar.
Het leven dwong me letterlijk op m’n knieën; gevoelsmatig viel ik in een diep, groot gat.

Ik begreep het niet; die stomme dengue, hoezo was mij dat overkomen?
En waarom, na al die tijd, ging het maar niet weg? Ik voelde me zoekende, hulpeloos, vervreemd van mezelf. Ik zat zó in de weerstand.

6

Het was op een dinsdagochtend in oktober, enkele weken nadat ik thuis was komen te zitten, dat de doorbraak kwam. Ik weet het nog zó goed.

Het was de eerste keer dat ik op een meditatiekussen plaatsnam.

 

Na een paar minuten bewust in- en uitademen werden mijn kwetterende en altijd zo aanwezige gedachten rustiger.

M’n lichaam zakte in een diepe ontspanning en… ik gaf me over.

 

Ik hoorde een zachte stem, die me liefdevol toefluisterde:

“Wat als je het omdraait?”

 

Het kwartje viel meteen. De boodschap was spot on:

“Als ik mezelf in deze situatie heb gewerkt, betekent het ook dat ik mezelf hier weer uit kan krijgen. Zolang ik maar naar m’n lichaam ga luisteren en de keuzes ga maken die ECHT goed voor me zijn.”

 

Zó simpel, yet so powerful.

 

M’n schouders ontspanden, een grote opluchting stroomde door m’n lichaam.

Ik voelde me euforisch. En, ook al realiseerde ik me dat ik er nog lang niet was; ik voelde weer grip op m’n leven.

 

Het was dé ultieme eye-opener, het meest waardevolle inzicht.

Het hielp me uit m’n burn-out, en veranderde m’n kijk op het leven totaal (zeg maar gerust: 180 graden).

Vanaf dat moment besloot ik voor altijd trouw te blijven aan mezelf.
Een reis van hoofd naar hart, van ongekende persoonlijke- en spirituele groei.

Ik bleef mediteren, las talloze self-help boeken (love it!) en werd steeds zelfbewuster.
Ik leerde te voelen wat wel en niet bij me paste, volgde mijn intuïtie en maakte keuzes waar ik een 100% “JA” bij voelde.

Tegelijkertijd betekende het ook: dingen loslaten die daar niet langer bij pasten.
Keuzes maken die voor mijn omgeving (én mijn tegenstribbelende mind ;-)) vaak onbegrijpelijk waren, maar waarvan ik in elke vezel in m’n lijf voelde: ik kan niet anders. This. Is. It!

Ik verbrak m’n relatie, herstelde van m’n burn-out, zegde mijn vertrouwde corporate baan op en startte mijn eigen coaching business.
Sprong vele malen in het diepe, mijn onderbuikgevoel achterna. Kwam mezelf ontelbaar veel keren tegen, dacht vaak: “HOE DAN?”, om mezelf minstens zo vaak weer bij elkaar te rapen en boven mezelf uit te stijgen.

Ik werd verliefd op alles wat met persoonlijke groei, spiritualiteit en energie te maken heeft.
Ontdekte Breathwork, The Law of Attraction, en leerde meer over de ins & outs van ons prachtige mens-zijn dan tijdens mijn hele studie Psychologie en coachopleiding bij elkaar.

Vaak voelde ik me als een kind in een snoepwinkel, die het leven opnieuw aan het uitvinden was.
Die bij elke nieuwe ontdekking verwonderd uitriep: “OMG, zit het ZO?! Hoe kan het dat niemand me dit ooit eerder heeft verteld?!”

2

"De wereld die er vervolgens, de afgelopen 3 jaar, voor me open is gegaan is nothing short of magic."

 • Ik voel me lichter, vrijer, en meer mezelf dan ooit tevoren. Ik heb een sparkle in m’n ogen die niet meer weg te krijgen is.
 • Ik heb een rotsvast vertrouwen in mezelf en het leven. Ik zie geen onmogelijkheden. Ik voel me onbegrensd, gedragen, op m’n plek. Thuis bij mezelf.
 • Keuzes maken is nooit zo makkelijk geweest – en dat terwijl ik vroeger de ultieme twijfelkont was.
 • De taal van m’n lichaam, emoties en intuïtie koester ik als geen ander. Het zijn mijn meest waardevolle raadgevers.
 • Ik weet dat ik van mezelf en het leven op aankan, omarm de highs én de lows.
 • Maandagen zijn at least as exciting als vrijdagen. Elke dag voelt als een feestje, simpelweg omdat ik mag doen wat ik hier te doen heb: prachtige vrouwen empoweren om hun zielsmissie volledig te laten shinen. Samen de wereld een mooiere plek te maken; one step at a time.
 • M’n vriendschappen zijn verrijkt en voeden me op zielsniveau. Ik voel me uplifted op een manier waarvan ik nooit had durven dromen.
 • Ik reis de hele wereld over en blijf mezelf continu ontwikkelen. Volgde o.a. Joe Dispenza’s Progressive Workshop in Brussel en behaalde mijn reiki level I & II certificaat in Cusco.
 • Ik coachte tientallen vrouwen naar meer zelfliefde, ontspanning en vertrouwen in Nederland, en coachte een internationale groep van 25 millennials tijdens een onvergetelijke reis van 3 maanden door Chili, Peru & Colombia.
 • Als kers op de taart rond ik eind februari mijn droomopleiding tot Breathwork Facilitator af en ga ik vanaf maart zelf Breathwork sessies geven.
1

Wat mijn ultieme waarheid is?

Je zielsverlangen volgen is niet voor de faint-hearted. Het vraagt moed, commitment en doorzettingsvermogen om naar je intuïtie te luisteren. Om JOUW waarheid te leven en te doen waar je diep van binnen – hallelujah – ongekend gelukkig van wordt. Én: waar je de wereld ook nog een beetje mooier door maakt.

Tegelijkertijd hoeft het geen struggle te zijn. Kan het echt makkelijker. Zolang je maar doorhebt welke stappen je moet zetten, en je iemand naast je hebt staan die je voor 100% support en je een liefdevolle schop onder je kont geeft – vooral wanneer je ego weer eens probeert te ontsnappen ;-).

Was mijn weg makkelijk? Zeker niet. Spannend: Reken maar. Exciting? Hell YES.

Remember:

“The soul just wants to be free, not safe.”

Zoals je misschien wel gemerkt hebt: I LOVE alles wat met persoonlijke groei, intuïtie en spiritualiteit te maken heeft, en praat daar het liefste de hele dag over.
Tegelijkertijd hou ik ervan om het concreet, praktisch en van nu te maken.


Ik straal rust én kracht uit, ben intuïtief en een doorpakker. Wanneer anderen mij omschrijven hoor ik vaak dat ik puur, warm en loving ben - mét een groot hart.
Dat ik een gave heb om jou je veilig, gehoord en gezien te laten voelen. Dat ik precies kan verwoorden wat jij van binnen voelt en wat je tegenhoudt, maar je zelf nog niet goed uit kunt drukken ("Jij verwoordt echt zo mooi wat ik deep down in mijn ziel voel…”). Dat ik de vinger – liefdevol en met humor – op de zere plek leg, om vanuit daar tot de kern te komen en jou next level te tillen - in je power, voorbij die hardnekkige blokkades dus ;-).

Als je me heel goed kent weet je dat:

 • Ik dol ben op flauwe woordgrappen die ik zelf vaak het allerleukst vind. Ik kan als geen ander doorfantaseren op een gemaakte grap – ook als ie allang geland is.
 • Zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt strooi ik te pas en te onpas met Engelse woorden. I love it. Sorry not sorry.
 • Ik heb een voorliefde voor dansen op foute discohitjes (Usher, Rihanna, anyone?)
 • Ik kan buitenproportioneel enthousiast worden van vegan eten (bananenbrood!) en begin als een kind zo blij in m’n handen te klappen als er iets lekkers voor m’n neus wordt gezet.
 • Ik ga helemaal aan van dieren (vooral puppies) en praat tegen m’n planten (favoriet: mijn bananenplant). Vrolijke sprongen, uitbundige geluiden – het passeert allemaal de revue.

Zo, nu weet je een stuk meer over mij (thank YOU dat je helemaal tot hier hebt gelezen!), en ben ik vooral benieuwd naar jou!

Denk je dat ik je verder kan helpen? Stuur me dan een berichtje via de knop hieronder. Ik kom binnen 24 uur bij je terug!

6
Scroll naar top