fbpx

Je bent egoïstisch als je niet naar je hart luistert, en dit is waarom

Burnout_life_coach_Amsterdam
Ik ben ervan overtuigd dat jij een unieke combinatie van talent, vaardigheden en eigenschappen in je hebt.

Gratis en voor niets meegekregen van moeder natuur. Een mix die zo natuurlijk aanvoelt, dat je misschien niet eens in de gaten hebt dat het van grote waarde is en het jou onderscheidt van anderen.

Als je terugdenkt aan je kindertijd had je al bepaalde interesses of aanleg.

Je deed vooral dingen die je oprecht leuk vond en waar je plezier in had. Hoeveel van die dingen doe je nu nog steeds? Daarnaast kun je je leven lang al creatief, gestructureerd of empathisch zijn, en lijkt dit niet bijzonder. Dit is gewoon wie jij bent, toch?

Hoe mooi zou het zijn als je daar iets mee zou doen?

Stel dat je zou doen waar jij echt energie van krijgt, waar je ook nog eens goed in bent, en je dat zou uitdragen. Dat je verder kijkt dan de verwachting die de samenleving misschien van je heeft. Of je vrienden of familie.

Stel dat jij bewust vanuit je hart zou leven, en met jou iedereen om je heen. Hoe gelukkig en liefdevol zou de wereld dan zijn?

Iets houdt je tegen.

Ik geloof dat steeds meer (jonge) mensen met deze vraag bezig zijn. Misschien dat jij dit leest en diep van binnen weet wat ik bedoel maar je het veel te spannend vind om een eerste stap te zetten. Iets, meestal een vorm van angst, houdt je tegen.

Begrijpelijk, maar gelukkig niet onoverkomelijk.

Met deze reality check ga je aan je angst voorbij.

I hate to break it to you maar... het gaat niet om jou! Als er iets is dat mij heel erg heeft geholpen bij het maken van mijn keuzes is het dit wel. Elke keer als je voelt dat je angst het van je overneemt, ga dan terug naar dit inzicht, en zet een stap vooruit.

IT'S NOT ABOUT YOU!

Als jij jezelf klein houdt, doet wat anderen van je verwachten, en je jezelf en jouw kwaliteiten niet deelt met de wereld om je heen, dan neem je in plaats van dat je geeft. Als je leeft vanuit angst onthoud je niet alleen jezelf, maar ook de mensen om je heen, van al het moois dat jij te bieden hebt en voor anderen kan betekenen.

Laat jezelf zien.

Zeg “ja!” tegen jezelf en leef vanuit je hart. Ga buiten je comfort zone. Neem actie. Zoek mensen op die je begrijpen en je kunnen steunen. Een ding is zeker: jij kan dit. Step out of your way en zet die eerste stap.

Coaching.

Als je het lastig vindt om zelf die eerste stap te zetten kan je overwegen om een coachtraject met mij te starten. Ik help je heel graag om je doelen te bereiken. Plan een gratis kennismakingsgesprek met me in en stel me al je vragen.

Sharing is caring.

Vind je dit een leuke blog, of ken je iemand die deze woorden goed kan gebruiken? Laat een reactie achter in de comments (ik vind het leuk om van je te horen) en deel 'm op social media!

Wil je op de hoogte blijven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top