fbpx

Heb je een burn-out? Maak dit jouw #1 prioriteit (& gratis meditatie)

Fleur_meditatie_burnout_prioriteit
Een burn-out is een van de meest uitdagende dingen die je kan overkomen.
Je voelt je verloren, alleen, en je bent vooral heel erg zoekende naar hoe je je in godsnaam beter kan gaan voelen.
Je kan het vergelijken met een marionet waarbij de touwtjes zijn doorgeknipt.
Elk touwtje staat voor een stuk van jouw leven zoals je vriendschappen, je baan en je gezondheid. Je identiteit hangt hier letterlijk aan vast en is opeens, van de ene op de andere dag, verdwenen. Je valt in een heel groot gat, terwijl de wereld om je heen lekker verder gaat. En dat kan heel pijnlijk zijn.
Wanneer je herstelt kan jouw burn-out juist heel positief uitpakken.
In een burn-out word je zo teruggeworpen op jezelf dat je met een hele eerlijke blik naar jezelf moet kijken om weer beter te worden. Het is een kans om jezelf op een nieuwe manier te leren kennen en om keuzes te gaan maken waar jij echt gezond en gelukkig van wordt. Maar, hoe doe je dat?
Het leren luisteren naar je lichaam is jouw absolute #1 prioriteit.
Het allereerste waar je aandacht aan wilt besteden is de relatie met jezelf. Je bent een veel te lange tijd over je eigen grenzen heen gegaan en moet het contact met je lichaam weer herstellen. De vraag is niet of je dit gaat doen maar wanneer je het gaat doen. Om je echt weer beter te gaan voelen is het namelijk een voorwaarde dat je je grenzen weer leert aanvoelen en je lichaam gaat respecteren.
Meditatie is voor mij life saving geweest.
Door te leren mediteren kon ik afstand nemen van blokkerende gedachten zoals “het gaat niet snel genoeg”, “waarom blijf ik zo moe” en “iedereen om me heen heeft zo’n fijn leven en ik kan letterlijk helemaal niks”. Juist door mijn aandacht te verplaatsen naar mijn lichaam kon ik voelen hoe het echt met me ging. Ik omarmde een veel diepere wijsheid die precies vertelde wat ik nodig had.

Begin vandaag nog met deze gratis meditatie.
Het goede nieuws is: je kan nu, op dit moment, beginnen met het kiezen voor jezelf door te mediteren. Om je op weg te helpen heb ik deze fijne meditatie voor je opgenomen die je dagelijks kan doen om meer in contact te komen met je lichaam.

Hou mijn volgende blog en Instagram in de gaten.
Is meditatie nieuw voor je? In mijn volgende blog geef ik extra tips en tricks om te beginnen met meditatie, en heel binnenkort start ik met een 5-daagse meditatie challenge waar je gratis aan mee kan doen! Hou mijn blog en Instagram in de gaten voor meer details en informatie.

Sharing is caring.
Vind je dit een leuke blog, of ken je iemand die dit bericht of de meditatie goed kan gebruiken? Laat een reactie achter in de comments (ik vind het leuk om van je te horen) en deel 'm op social media!

Wil je op de hoogte blijven?

1 reactie op “Heb je een burn-out? Maak dit jouw #1 prioriteit (& gratis meditatie)”

  1. Ja heb ik ik ook gehad, was ontzettend moe en kom mij niet concentreren maar het moeilijkste was dat er geen begrip was in mijn omgeving zowel werk als prive.

    Fysiek zie je er gezond eruit dus ben je gezond … was de geachte gang. Maar mediteren heeft mij geholpen en heeft lange tijd nodig voor herstel.
    En vindt je webite webdesign erg mooi …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top