Deze 3 inzichten vormden dé doorbraak in mijn burn-out

Burnout_life_coach_Amsterdam
Ik weet het nog zo goed
Die ene middag in oktober 2015, ik was net 1,5 maand thuis. Ik zat op mijn meditatiekussen en mijn blokkerende gedachten verdwenen als sneeuw voor de zon. Er ontstond ruimte in mijn hoofd, mijn lichaam ontspande. Alles viel op z’n plek. Het was het moment dat ik de doorbraak in mijn burn-out beleefde en waardoor ik tot de dag van vandaag, 3,5 jaar later, een enorme persoonlijke groei door maak. In deze blog deel ik mijn drie belangrijkste inzichten met jou:
1. Je hebt altijd een keuze

Dit klinkt misschien als een open deur, maar jij, ik, wij, we hebben altijd een keuze. In welke situatie je je ook bevindt, hoe verschrikkelijk of moeilijk het ook is, jij bepaalt hoe je ermee omgaat, in welk perspectief je het zet en op welke manier je het je laat beïnvloeden. Door je hier bewust van te worden kun je iedere uitdaging, zoals jouw burn-out, om gaan denken en zien als een ervaring die misschien wel je meest waardevolle levensles is. Een groot cadeau waar je de rest van je leven veel aan zal hebben.

2. Omdenken: jouw burn-out is een enorme kans

Ja, dat is het echt! De manier waarop jij je burn-out benadert maakt een wereld van verschil. Daar, op het moment van mijn doorbraak, koos ik ervoor om mijn burn-out niet langer te zien als last maar als kans. Mijn beste vriend. Een mogelijkheid om mezelf beter te leren kennen en te groeien als persoon. Een uitdaging die ik met de meest positieve mindset tegemoet ging treden. Dit inzicht was zo bevrijdend. Het was het antwoord op al mijn vragen. Eindelijk besefte ik me hoe ik me weer beter kon gaan voelen, en vooral: hoe ik dit zelf voor elkaar kon gaan krijgen. Het kwartje was gevallen.

3. Neem de verantwoordelijkheid

Jij, en niemand anders, is verantwoordelijk voor je herstel. Ja, dit kan confronterend zijn. Want er zijn vast hele goede redenen voor je burn-out op te noemen waar jij niet direct controle over hebt gehad en waar je de oorzaak stiekem op afschuift (in mijn geval: de knokkelkoorts). Als je je beter wilt gaan voelen dan is het een voorwaarde dat je heel eerlijk gaat kijken naar jouw gedrag en aandeel in het geheel. Pas als je hiervan leert en je keuzes, denkwijze en manier van leven verandert, zal je merken dat je je stap voor stap beter gaat voelen. Remember: ook al lijken dingen je te overkomen, je kiest altijd zelf hoe je reageert.

Jij bent precies waar je nu moet zijn
Vergeet vooral niet om lief te zijn voor jezelf in dit proces. Het is niet altijd makkelijk en vraagt om een grote dosis zelfreflectie. Vier de stapjes die je zet, ook al zijn ze nog zo klein, en de inzichten die je opdoet. Je doet het zo goed. Wat geweest is is geweest en kan je niet meer beïnvloeden: kies ervoor om nu, op dit moment, opnieuw te beginnen en te doen wat goed is voor JOU.

Het leven is een groot leerproces. Vertrouw erop dat je precies bent waar je nu moet zijn.

Liefs,

Fleur

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *