fbpx

Het leven houdt je altijd een spiegel voor; durf jij te kijken?

burnout_life_coach_amsterdam

“Life happens for you, not to you.” - Byron Katie.

Ik ga door een enorme persoonlijke transformatie op dit moment en I LOVE IT!
Na mijn burn-out dacht ik dat ik alles had geleerd, over mezelf, over het leven, dat ik het grootste obstakel dat er te overwinnen viel had overwonnen. I’d figured it alllll out.

Mooi. niet.

Als ik ergens heel subtiel aan herinnerd ben de afgelopen tijd is dat het leven een grote les is.
Dat het je een spiegel voorhoudt en je precies laat zien waar je kan (en moet) helen om verder te groeien. In mijn geval betekende dat: verbind je weer met jezelf, hou van jezelf en geloof vooral in jezelf.
De aanleiding was dit keer geen burn-out (die les is geleerd :-))...
Maar een relatiebreuk met de liefde van mijn leven die precies samenviel met de start van mijn eigen bedrijf. Met als gevolg dat ik overspoeld werd door een golf van angst, verdriet en onzekerheid zoals ik die nog nooit gevoeld heb. En dat legde me soms bijna plat.
Maar diep van binnen voelde en wist ik: dit is een teken.
Ik moet hier iets mee en ik kan hier veel sterker uit gaan komen. En er is no way dat ik nu de handdoek in de ring ga gooien en terug ga in een vaste baan (en ja, die optie is zeker door mijn hoofd geschoten, want als ik ergens naar verlangde was het zekerheid).
De enige oplossing: dat ben ik zelf.
De afgelopen maanden hebben - naast het doorgaan met mijn bedrijf - helemaal in het teken gestaan van mezelf. En na heel veel zelf-reflectie en de nodige self-work (confronterend maar zo nodig) krabbel ik er langzaam uit. Nu sta ik elke dag te springen van zin, vertrouwen en ideeën voor de toekomst en heb ik een big smile op mijn gezicht. De angst en onzekerheid zijn verdwenen. Ze hebben plaats gemaakt voor zoveel dankbaarheid, waardevolle inzichten en persoonlijke groei. 
Echt, ik ben een rijker mens.
Zowel prive, als zakelijk. Dit alles kan ik weer perfect gebruiken in mijn coaching en de rest van mijn leven. En ik realiseer me maar al te goed dat ik dit nevernooit had geleerd als ik hier niet doorheen was gegaan.
Het leven geeft je PRECIES wat je nodig hebt.
Des te meer je hier voor open staat, des te meer het je gaat opvallen, en des te dankbaarder je er gebruik van kan maken. Het is niet makkelijk, zeker niet als je door je diepste dalen gaat, maar het geeft je een ongelofelijke kans om te groeien als persoon.
Ga je nu door een uitdagende fase heen?
Stel jezelf dan de vraag: "Wat kan ik hiervan leren?" (in plaats van "Waarom gebeurt dit me?"). En voel wat voor mindset shift er dan bij je ontstaat.
Durf jij in jouw spiegel te kijken?
Ik ben er altijd om je te ondersteunen in je proces.

Liefs,

Fleur

Ps. Je begrijpt dat mijn reis naar Bali en Nepal als geroepen komt - wat een perfecte timing! Nog 6 dagen, ik kan niet wachten...

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven?

3 gedachtes op “Het leven houdt je altijd een spiegel voor; durf jij te kijken?”

 1. Lieve Fleur,
  Kan me heel goed vinden in jouw ontwikkelingsfase. Heel herkenbaar. Inderdaad, heet leven geeft je precies wat je nodig hebt.
  In mijn woorden: niets gebeurt zomaar. Jij hebt het inmiddels ervaren. Ik heb het mogen ervaren. En het belangrijkste:
  je hebt het herkend en er iets mee gedaan.
  Resultaat: een krachtige persoonlijkheid en dito foto.
  Ga zo door. 🙂
  Liefs Angela

 2. Hoi Fleur,

  Mooie blog en inderdaad het leven geeft je dat wat je nodig hebt om te groeien. Je moet je er wel voor openstellen…….en dat heb jij duidelijk gedaan. En ook dit gaat weer voorbij. Of te wel het leven is inademen-uitademen – geen doorbraken zonder inzinkingen. Heel veel succes en dat je veel mensen mag inspireren op hun pad van persoonlijke groei,

  Groetjes Charles

 3. Heel herkenbaar! Het leven bestaat uit vallen en op staan, een proces wat je vaak niet kunt stoppen, wat wel kan is leren er steeds beter mee om te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top